Tempat Makan Best Sungai Petani

Tempat Makan Best Sungai Petani

Tempat Makan Best Sungai PetaniTempat Makan Best Sungai Petani – Sungai petani merupakan salah satu daerah yang berada di kawasan malaysia. Daerah ini salah satu daerah yang sering sekali di kunjugi para wisatawan lokal maupun juga interlokal. Di lansri dari laman paddlesweep.

Sungai petani sangat terkenal di karenakan memiliki beberapa tempat makan yang super lezat dan juga mewah. Selain memiliki tempat yang indah di setiap makanan yang di sajikan juga memiliki berbagai cita  rasa yang sangat lezat.

Masakan yang di olah dengan menggunakan rempah dan juga bahan dari turun temurun membuat makanan yang di miliki nya pun menjadi sangat lezat. Berikut salah satu dari beberapa tempat makan yang ada di sungai petani sebagai berikut. Agen IBCBET Online

Warung Pokok Ceri

Alamat: 108, Jalan Desa Indah, Taman Desa Indah, 08000 Sungai Petani, Kedah .Waktu Operasi: Setiap hari, 7 pagi – 3.30 petang. Jika anda menetap di Sungai Petani, nama restoran ini pasti tidak asing lagi buat anda. Warung Pokok Ceri ini merupakan antara restoran yang cukup terkenal di Sungai Petani.

Terkenal dengan menu sarapan dan makanan tengah harinya, ada berbagai jenis hidangan yang lazat yang boleh anda cuba di sini. Untuk sarapan, pek nga, roti jala, kuih-muih, nasi lemak dan mi goreng wajib anda cuba.

Tempat Makan Best Sungai Petani

Port Kambing Bakaq Sungai Petani

Alamat: 103, Lorong 4, Taman Ria, 08000 Sungai Petani, Kedah. Waktu operasi: 5 pm- 12 am. Ada yang suka makan kambing? Tempat ini khas buat anda untuk merasai kambing bakar terutamanya yang enak.

Nak buat sebarang majlis seperti sambutan harijadi, ulangtahun perkahwinan, persaraan dan sebagainya sangatlah sesuai di adakan di sini. Hal ini kerana pihak restoran menyediakan bilik VVIP yang selesa.

Big Mouth Republic

Alamat: C-123, Lorong 10, Taman Sejati Indah, 08000 Sungai Petani, Kedah. Waktu Operasi: Rabu-Isnin, 11 pagi – 11 malam. Nama restoran ini cukup sesuai dengan saiz hidangan yang di tawarkan kepada pelanggan. Big Mouth Republic ini menyajikan makanan Barat yang bersaiz besar.

Hidangan di sini bukan sahaja menjanjikan kekenyangan, malah keenakkan! Antara hidangan yang boleh anda cuba di sini ialah Lamb Chop dan Chicken Chop. Di jamin enak tak terhingga.

Restoran Mae Salong

Alamat: 199-F, Kampung Bakar Bata, Sungai Petani. Waktu Operasi. Setiap hari, 11 pagi – 3 petang di buka semula 6 petang – 11 malam. Restoran rumah kelong ini mempunyai dekorasi yang cantik dan santai. Lamannya di hiasi pokok-pokok dan kolam ikan koi. Ia terletak tidak jauh dari Hotel Park Avenue.

Menu di sini adalah berasaskan masakan Thai. Oleh itu, tom yamnya menjadi pilihan utama pelanggan di samping masakan lain termasuk kari ayam hijau, kangkung goreng, dan rojak.

About the Author

You may also like these